Sport verruimd : 5 jaar Vlaams sportbeleid. - Anciaux, Bert, 1959-; Scheerder, Jeroen, 1974- (Brussel : Vlaamse Overheid, 2009)
Bent u benieuwd naar wat de Vlaamse minister van Sport de afgelopen jaren binnen de sportwereld heeft verwezenlijkt? Dan krijgt u snel een antwoord, want hij stelt met veel trots zijn boek "Sport verruimd, 5 jaar Vlaams Sportbeleid (2004 - 2009)" voor. Dit boek gidst u door het Vlaamse sportlandschap, dat gedurende de afgelopen vijf jaar grondig evolueerde. Waar Vlaanderen vijf jaar geleden nog een sportdwerg was, is het ondertussen goed op weg om een echte sportreus te worden. Niet alleen op het gebied van topsport werden de nodige innovatieve inspanningen gedaan, ook het Sport voor Allen-spoor binnen het Vlaamse sportbeleid kon rekenen op een forse impuls om zoveel mogelijk mensen op een zo kwalitatief mogelijke manier aan het sporten te krijgen. Naast een round up van het sportbeleid van de afgelopen jaren, geven een aantal bekende sportauteurs in dit boek hun impressie en kritische kijk op wat er in het Vlaamse sportbeleid is veranderd. Het boek sluit af met een aantal voorzetten voor de toekomst.
Keywords: Sport -- Vlaanderen; Sportbeleid -- Vlaanderen