Planeet Google : hoe één bedrijf alle kennis wil managen. - Stross, Randall, ....- (Amsterdam : De Bezige Bij, 2009)
In dit boek doet Randall Stross verslag van zijn onderzoek naar internetbedrijf Google. Stross kreeg toegang tot Googleplex, het hoofdkantoor van Google, sprak met ceo Eric Schmidt en met vele andere managers van bedrijven die connecties hebben met de internetgigant. Hij gaat in op Googles ambitieuze missie en de verregaande gevolgen daarvan voor de computerindustrie en voor onze cultuur. Google wil de beheerder en leverancier worden van alle informatie ter wereld: van nieuws, financiële gegevens, historische feiten, de inhoud van boeken, films en tv-programma's, en wil zelfs een database aanleggen waarin alle postzegels ter wereld terug te vinden zijn. Maar dat niet alleen: Google is ook geïnteresseerd in alle mogelijke persoonlijke informatie, zoals informatie over welke websites wij bezoeken, wat we lezen, schrijven, kopen, met wie we contact hebben en wat onze aandacht heeft. Planeet Google is het verslag van een diepgaand onderzoek naar een van de meest invloedrijke bedrijven van de wereld.
Keywords: Google; Informatiemaatschappij