Alcohol. - van Osch, Yvonne, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Heel lang geleden wisten de mensen al hoe ze wijn konden maken van druivensap. En hoe ze uit graan bier moesten brouwen. In wijn en bier zit alcohol. Niet zoveel als in sterke drank, zoals whisky of jenever, maar je merkt het wel. Door alcohol voelen mensen zich vaak prettig en meer ontspannen. Veel alcohol is niet goed voor je lichaam. Mensen die te veel drinken, worden aangeschoten of dronken. Ze kunnen niet meer helder denken en weten niet meer wat ze doen. Vaak zie je spotjes op de televisie om te waarschuwen tegen te veel drankgebruik. Alcohol is ook niet goed als je nog in de groei bent. Daarom mag je pas na je zestiende drank met alcohol erin kopen.
Leeftijd: 8+
Keywords: Alcohol; Alcoholgebruik -- Jeugd; Alcoholisme -- Preventie; Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs