Vogeltrek. - Huijzer, Marlies, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Sommige vogels zie je alleen in de zomer in België, andere alleen maar in de winter. Er zijn ook vogels die het hele jaar in België te zien zijn. Nu is er veel bekend over de vogeltrek. Dat komt omdat vogels ringen krijgen. Met behulp van zenders en radar worden die trekkende vogels gevolgd. Zo is er bijvoorbeeld een vogel die van de Noordpool naar de Zuidpool vliegt en weer terug. Andere vogels moeten eerst veel eten voor ze over de Saharawoestijn vliegen. Vogels vliegen liever niet over grote stukken water. Meestal gaat het goed, maar veel trekvogels overleven de trek niet. Ze vliegen te pletter tegen hoogspanningsmasten of worden geschoten door jagers.
Leeftijd: 8+
Keywords: Vogeltrek; Vogelsn; Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs