Heksen. - Weeber, Frans, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Heksen bestaan alleen maar in sprookjes, dat weet tegenwoordig iedereen. Vroeger, zo'n vijfhonderd jaar geleden, dachten de mensen daar nog heel anders over. Ze geloofden in magie en tovernarij. Ze waren er zeker van dat er heksen bestonden en dat die vreselijke dingen deden. Soms werden er een heleboel mensen van hekserij beschuldigd. Specile rechtbanken maakten uit of iemand een heks was of niet. 'Echte' heksen werden levend verbrand. Dat is wel met 40 duizend mensen gebeurd. Hoe wisten ze nou of iemand een heks was? En wat waren die heksen dan voor mensen? Als je dit boekje leest, krijg je antwoord op heel veel vragen over hekserij.
Leeftijd: 8+
Keywords: Over sprookjes en fantasiefiguren; Heksen; Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs