Het boeddhisme. - van Mersbergen, Zeger, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Ongeveer 2500 jaar geleden werd in India prins Siddharta Gautama geboren. Toen hij volwassen was, wilde hij het echte leven leren kennen. Daarom verliet hij het paleis. Hij zag mensen verdriet hebben, pijn lijden en sterven. Waarom is er zo veel lijden in de wereld? vroeg Siddharta zich af. Na lang en diep nadenken vond hij het antwoord, zag hij het licht. Zo werd hij Boeddha, de 'Verlichte'. Veel mensen in India luisterden naar Boeddha's lessen. Ze werden boeddhist. Het boeddhisme is een godsdienst zonder god. Het gaat er vooral om hoe je als mens leeft. Er zijn ongeveer 400 miljoen boeddhisten, vooral in de landen van Zuidoost-Azië. In België groeit hun aantal.
Leeftijd: 8+
Keywords: Boeddhisme; Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs