Terrorisme. - Weeber, Frans, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Bijna dagelijks lees je in de krant over bomaanslagen of andere terroristische acties. Wat zijn dat voor mensen die geweld gebruiken tegen onschuldige burgers? En wat willen ze ermee bereiken? Een terrorist vindt meestal dat hem groot onrecht wordt aangedaan. Hij is het bijvoorbeeld niet eens met zijn regering. Of hij wil een eigen land voor zijn volk. Praten heeft geen zin, vinden terroristen. Door bommen te plaatsen, een zelfmoordactie uit te voeren of een vliegtuig te kapen, proberen ze aandacht te krijgen en regeringen of bedrijven te dwingen aan hun eisen te voldoen.
Leeftijd: 8+
Keywords: Terrorisme; Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs