Klassieke muziek. - Prudon, Peter, ....-; van Osch, Yvonne, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Vind je klassieke muziek ouderwets? Denk je dat klassieke muziek saai is? Of vind je deze muziek juist mooi? Volg je muziekles? Bespeel je misschien zelf een muziekinstrument? Als je op een of meer van deze vragen 'ja' kunt antwoorden, moet je dit boekje beslist openslaan. Het gaat immers over klassieke muziek, muziek gemaakt tussen 1600 en 1900. Wereldberoemde muziek ook, die nog vaak gespeeld en beluisterd wordt. Je maakt kennis met verschillende soorten klassieke muziek. Je leert hoe je aan de muziek kunt horen in welke periode ze gemaakt is. Ook nemen we je mee naar het leven van enkele beroemde componisten, zoals Mozart, Beethoven en Vivaldi. Je komt te weten waar elk instrument hoort in het orkest. Je ontdekt hoe muziek een verhaal kan vertellen. Je leest over wonderkinderen, het beroep van musicus en hoe je zelf een musicus kunt worden. Veel plezier op je ontdekkingstocht door de klassieke muziek!
Leeftijd: 8+
Keywords: Klassieke muziek; Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs