Antarctica. - Nelissen, Kim, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Antarctica is voor veel mensen een onbekend werelddeel. Het ligt helemaal in het zuiden, ver weg van alle andere continenten. Bovendien wonen er geen mensen. Toch is het een boeiend continent. En mooi. Je ziet er bijna overal om je heen ijs en sneeuw. Van ijsbergen tot gletsjers, van ondergesneeuwde bergen tot besneeuwde vlaktes. Antarctica is het koudste continent op aarde. De mensen die er komen blijven maar een tijdje, er kan niemand wonen. Antarctica is niet helemaal onbewoond. Er leven walvissen, pinguins en robben. Antartctica heeft geen industrie. Toch is het gat in de ozonlaag hier het grootst.
Leeftijd: 8+
Keywords: Aardrijkskunde -- Basisonderwijs; Antarctica