De dierenarts. - Tervoort, Jeanne, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Kreunt je hond tijdens het lopen of hoest je cavia? Ga dan naar de dierenarts. Die onderzoekt je dier en probeert het weer beter te maken. Dierenartsen zijn er niet alleen voor huisdieren. Ze worden ook bij zieke koeien, varkens en paarden geroepen. Dierenartsen weten niet alleen veel van zieke dieren. Ze kunnen ze ook opereren en helpen bij het krijgen van jongen. Tijdens epidemieën, zoals de varkenspest of mond- en klauwzeer, hebben de dierenartsen het druk. Ze proberen de ziekte te ontdekken en tegen te houden. Lijkt dierenarts je een interessant beroep en wil je er meer over weten? Lees dan dit boekje!
Leeftijd: 8+
Keywords: Dierenartsen; Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs