België. - Telgenhof, Gerda, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
België is een land van uitersten. Een land waar drie talen gesproken worden en er in de hoofdstad tweetalige straatnamen hangen. Maar ook het land van het bier, de chocolade en andere heerlijkheden. Grote steden zoals Antwerpen en Brussel hebben ieder hun typische kenmerken en stijlen en trekken dan ook jaarlijks duizenden toeristen, die komen genieten van de pracht en praal. Maar ook de kust en de Ardennen blijven trekpleisters. België is ondanks zijn kleine oppervlakte een zeer verscheiden maar heel 'rijk' land. In dit boekje wandel je door de belangrijkste steden, Antwerpen en Brussel, maar sta je ook even stil bij de eetgewoontes, de kust en de Ardennen. Ga je mee op ontdekkingstocht door België?
Leeftijd: 8+
Keywords: Aardrijkskunde -- Basisonderwijs; België