De pest. - de Groot, Hella, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Al in de bijbel wordt gesproken over de pest. Maar pas meer dan duizend jaar later, in de middeleeuwen, brak deze dodelijke ziekte in Europa uit. Miljoenen mensen werden besmet en gingen dood. Overal waar de 'Zwarte Dood' uitbrak, ontstond chaos en paniek. Mensen vluchtten angstig weg. Maar ze namen de ziekte daardoor juist mee naar andere gebieden. Een pestepidemie was vreselijk. Artsen konden weinig doen. Genezing was bijna niet mogelijk. Bovendien wist niemand waar de pest vandaan kwam. Sommigen dachten dat het te maken had met de stand van de planeten. Pas in 1894 werd de waarheid ontdekt ...
Leeftijd: 8+
Keywords: De pest; Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs