Toetanchamon. - Verheye, Danielle, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Ga je mee op een reis naar een ver verleden? Toetanchamon was een farao in het Oude Egypte. Je hebt vast weleens van hem gehoord of zijn dodenmasker gezien. Hij is dan ook wereldberoemd. Maar kun je ook iets vertellen over zijn leven? Weet je in wat voor maatschappij hij leefde? Je komt niet alleen veel te weten over Toetanchamon, maar ook over de Oude Egyptenaren. We nemen je mee op ontdekkingstocht naar de piramides, de rotsgraven en de tempels. Je leert je naam schrijven in hiërogliefen en tellen met Egyptische cijfers. We vertellen je hoe een mummie gemaakt wordt. Je leest over goden en heilige dieren. Je bewondert de prachtige en kolossale muurschilderingen en beelden. Kortom, je maakt een reis naar een van de boeiendste beschavingen ooit!
Leeftijd: 8+
Keywords: Geschiedenis -- Basisonderwijs; Het oude Egypte; Toetanchamon