Dyslexie. - Uyttersprot, Arthur, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Vroeger waren ze dom of lui, ze oefenden niet genoeg, ze letten niet op. Het slechte lezen en schrijven was hun eigen schuld. Nu weet men beter, dyslexie kan men niet voorkomen of krijgen door luiheid of dom zijn, want het is erfelijk. Het heeft alles te maken met de werking van de hersenen waardoor vooral het lezen en het spellen maar niet lukken. Ook Julie en Jo hebben dyslexie. Jo is al afgestudeerd en werkt als informaticus in een groot voedingsbedrijf. Hij kreeg hulp maar moest het meeste zelf doen, want over dyslexie was toen nog heel weinig bekend. Julie worstelt door de basisschool en heeft veel hulpmiddelen ter beschikking. Leven met dyslexie is moeilijker maar niet onmogelijk.
Leeftijd: 8+
Keywords: Dyslexie; Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs