Verwoestijning. - Hoet, Lieve, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Komt er een echte woestijn in Spanje? Op satellietbeelden zie je duidelijk dat sommige streken in Spanje steeds droger worden. De landbouwers krijgen het moeilijk om voldoende opbrengst te verkrijgen. De grond barst en splijt, bomen gaan dood. Wat is er aan de hand? Sommige gebieden in de wereld kampen met een groot probleem: verwoestijning. Wat kunnen wij, mensen, daaraan doen? Meer dan je denkt. De oorzaken van de verwoestijning hoef je niet alleen bij het klimaat te zoeken. Menselijke activiteiten kunnen in de natuur veel veranderen. Maar gelukkig zijn er ook oplossingen voor de verwoestijning. Al zullen we daarvoor allemaal de handen in elkaar moeten slaan.
Leeftijd: 8+
Keywords: Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs; Woestijnvorming