Van bullet naar boodschap : een heldere gids voor boeiende PowerPoint-presentaties. - Cornelis, Louise, ....-; Tielens, Titus, ....- (Den Haag : Academic Service, 2006)
DEEL I : DE BASIS 1. Wat is een goede presentatie 2. Basisvaardigheden PowerPoint 3. Zelf een presentatie maken DEEL II : AANVULLENDE METHODEN 4. De kunst van het verhaal 5. Beelden met zeggingskracht 6. Interactieve presentatievormen Van bullet naar boodschap is voor iedereen die wel eens PowerPoint-presentaties maakt. Dankzij een frisse, visuele methode leer je in korte tijd hoe je een boeiende presentatie kunt opbouwen. Met een duidelijke hoofdboodschap, een heldere structuur en treffende beelden. Zes hoofdstukken behandelen in vogelvlucht wat iedere beginnende en gevorderde spreker nodig heeft. PowerPoint is een programma dat veel in het bedrijfsleven wordt gebruikt om presentaties mee te maken. Met deze visuele methode leer je hoe je snel een boeiende presentatie kunt maken: hoe je structuur aanbrengt in het te vertellen verhaal. Het boek bestaat uit twee delen: in deel I krijg je de basiskennis van het programma; in deel II leer je de basispresentaties te verbeteren. Je leert ook hoe je PowerPoint beter niet kunt gebruiken! (bullet-machine). De drie kenmerken van een goede presentatie - boodschap, structuur, beelden - worden dieper uitgewerkt. Werkzame lay-out, overzichtelijk, handig. De afbeeldingen hebben een redelijk formaat.
Keywords: PowerPoint; Presentatietechnieken