Almanak vennootschappen. (Antwerpen : Standaard)
Dit werk richt zich tot iedereen die in zijn dagelijkse praktijk betrokken is bij het oprichten en de werking van een vennootschap, met name: - zelfstandigen (klein- en middelgroot); - bedrijfsleiders en kader; - investeerders, bankiers; - adviseurs (accountants, bedrijfsrevisoren, boekhouders, notarissen, advocaten); - bestuurders en zaakvoerders. Zelfstandigen die de stap naar een vennootschap nog niet gezet hebben, kunnen aan de hand van dit werk een beter inzicht verwerven in de voor- en nadelen van een mogelijke overstap. Er wordt ingegaan op de belangrijkste fiscale motieven die de keuze kunnen beïnvloeden. Zowel de juridische, administratieve, sociaalrechtelijke aspecten als de fiscale voordelen die u kunt genieten wanneer u uw zelfstandige activiteit in een vennootschap onderbrengt, worden besproken, alsook de gevolgen van het stopzetten of overdragen van een zelfstandige activiteit naar een vennootschap. Zij die reeds een vennootschap hebben opgericht, zullen met dit werk over een praktische gids beschikken met een nuttig overzicht van de belangrijkste aspecten verbonden aan een vennootschap. Dit boek geeft een beknopt maar niettemin volledig inzicht in alle aspecten van 'de vennootschap'. De auteurs hebben tevens getracht een antwoord te bieden op een aantal prangende vragen met betrekking tot: - aansprakelijkheden, - aandelenopties en andere fiscale optimalisatie, - mogelijkheden i.v.m. opgestapelde liquiditeiten in de vennootschap, - vennootschap en successierechten, - vennootschap en huwelijk
Publicatie stopgezet na 2013. Enkel nog digitaal te raadplegen via www.lexfin.be
Keywords: Vennootschappen