Handboek gesprekstherapie : de persoonsgerichte experiëntiële benadering. - Lietaer, Germain, ....-; Snijders, J. A., ....-; Vanaerschot, Greet, ....- (Utrecht : De Tijdstroom, 2008)
In 1991 verscheen het Leerboek gesprekstherapie dat 'een systematisch geheel moest worden waarin alle belangrijke onderwerpen en opvattingen binnen de cliëntgerichte oriëntatie zo volledig mogelijk en in hun onderlinge samenhang aan de orde zouden moeten komen'. Tot op vandaag werd dit basiswerk veel gebruikt in het kader van opleiding en verdere vorming. Sinds enkele jaren echter is er een behoefte gegroeid aan een grondige herziening van het leerboek. De cliëntgericht-experiëntiële therapieoriëntatie heeft immers een sterke evolutie doorgemaakt: er is een stroom van publicaties op gang gekomen, de verschillende subrichtingen hebben zich verder ontwikkeld en elkaar wederzijds bevrucht, en vanuit een veranderde maatschappelijkprofessionele context zijn er nieuwe aandachtspunten op de voorgrond gekomen. Tijd dus voor een actualisering en een vernieuwde synthese van het gedachtegoed.
Keywords: Gesprekstherapie