Praktische gespreksvoering. - Donders, Wim, ....- ([Amsterdam] : Boom onderwijs, 2007)
Praktische gespreksvoering gaat in op de basisvaardigheden van het tweegesprek. Het biedt beknopte theorie en regels voor gespreksvoering en geeft veel praktische aanwijzingen en tips voor het goed laten verlopen van een gesprek. Praktische gespreksvoering start met het alledaagse gesprek bij een kennismaking. Daarna worden de gespreksvormen ingewikkelder: van feiteninterview, naar attitude-interview, probleemverhelderend gesprek en slechtnieuwsgesprek. Elk oefengesprek wordt zin voor zin ontrafeld; rollen worden benoemd, waardoor helder wordt wat de structuur van het huidige gesprek is, en hoe een gesprek beter kan worden gevoerd. Speciale aandacht in dit boek is er voor interculturele communicatie en de Human Social Functioningmethode van Eugene Heimler.
Keywords: Gesprekstechnieken