Kwavoscoop : zelfevaluatie-instrument voor kwaliteitsvolle vorming in het jeugdwerk. - De Visscher, Kris, ....-; De Maeyer, Tinne, ....- (Brussel : Steunpunt Jeugd, 2009)
De Kwavoscoop bestaat uit zeven kwaliteitsdomeinen. Per kwaliteitsdomein zijn er verschillende onderwerpen die worden aangehaald en waar je moet evalueren. Bij elk domein wordt ook de nodige kadering en voorbeelden gegeven. De zeven domeinen zijn: -doel van je vorming(sbeleid) -doelgroep van je vorming(sbeleid) -inhoud van je vorming -begeleiders van je vorming -methode van je vorming -vormingsklimaat -opvolging In de publicatie vind je alle nodige informatie om met het instrument aan de slag te gaan. Maar in de publicatie vind je ook de nodige theoretische omkadering over kwaliteit en effecten van vorming, kadervorming en leerprocessen. De publicatie bevat ook een CD-rom met de nodige werkbladen. Kwavoscoop is ontwikkeld zodat je er als organisatie zelf mee aan de slag kan, maar je kan ook begeleiding aanvragen bij Steunpunt Jeugd.
Inhoudsopgave : 1. Vorming en kadervorming in het jeugdwerk 2. Kwavoscoop, u zegt? 3. Wat is kwaliteitsvolle vorming in het jeugdwerk? 4. De kwaliteit van het 'product': wat is het effect van vorming? 5. De kwaliteit van het 'proces': hoe bereik je effect met vorming? 6. Gebruiksaanwijzing 7. Leesvoer
Keywords: Kwaliteitszorg -- Jeugdzorg