Psychologische voorbereiding op een gastroscopie : de invloed van informatie in medische situaties. - van Vliet, Marjolein, ....- (Gent : Academia Press, 2001)
Naast het behandelen is het de taak van artsen en verpleegkundigen om hun patiënten goed te informeren. Dat lijkt niet meer dan vanzelfsprekend, toch schept dit soms problemen. Immers, niet iedereen verlangt uitgebreid ingelicht te worden. Niet altijd is het opportuun om de patient uitgebreid te informeren. Is het m.a.w. wel zo heilzaam om de patiënt steeds alle informatie te geven? En waar moet de grens dan getrokken worden?
Proefschrift ter verkrijging van de graad van doctor aan de Universiteit Utrecht.
Keywords: Gastroscopie -- Patiëntenvoorlichting