Handboek secretaresse assistent. (Alphen aan den Rijn : Kluwer, 2007)
I. ORGANISATIE EN SAMENLEVING 1. Organisaties en hun omgeving 2. Organisatie en structuur II. ADMINISTREREN 1. Personeelszaken 2. Bedrijfsadministratie 3. Werk en privé 4. Adressering van binnenlandse brieven 5. Adressering van buitenlandse brieven III. ARCHIVEREN EN POST VERWERKEN 1. Van archiebeheer tot elektronisch documentbeheer 2. Postverwerking 3. Wie bewaakt de post? Over de essentie van de professionele postbehandeling 4. Digitale postverwerking 5. Organisatie van het werk 6. Feestdagen IV. COMMUNICEREN 1. Klantvriendelijk telefoneren 2. Plaatsbepaling communicatie 3. Concerncommunicatie 4. Interne communicatie 5. Perscontacten 6. Planmatige aanpak van communicatie 7. Mondelinge communicatie 8. Nieuwsbrieven 9. Huisstijl 9. Meer dan knippen en plakken alleen 10. Intercultureel communiceren V. FACILITEREN 1. Wat houdt facility management in? 2. Schoonmaakonderhoud 3. Catering 4. Beveiliging 5. Arbeidsomstandigheden en bedrijfshulpverlening 6. Groenvoorziening 7. Leaseauto's 8. Reprografie 9. Inkoop kantoormeubilair en -artikelen 10. ICT 11. In eigen beheer of uitbesteden VI. VERGADERINGEN VOORBEREIDEN EN NOTULEREN 1. Notuleren VII. ORGANISEREN 1. Evenementenorganisatie 2. Het organiseren van een interne veragdering 3. Het ontvangen van bezoekers 4. Het organiseren van een zakenlunch 5. Zakenreizen 6. Beamers aansluiten VIII. ZAKELIJK SCHRIJVEN 1. De moderne zakenbrief 2. Stijl 3. Buitenlandse zakenbrieven 4. Faxen 5. Spelling 6. Zakelijke e-mail 7. Buitenlandse e-mailcorrespondentie IX. COÖRDINEREN SECRETARIAAT 1. Effectie vergaderen 2. Werkplekconcepten als telewerken en off site werken 3. Projectmatig werken
Keywords: Secretariaat