Omgaan en samenwerken met diverse persoonlijkheden, ook de moeilijke... - Moreels, Ann, ....- (Mechelen : Kluwer, 2008)
Elke dag komen we heel veel en verschillende types van mensen en karakters tegen. Maar hoe leuk ze ook zijn, ze komen soms ook als moeilijk over. Vandaar dat we in dit boek focussen op het begrijpen - vanuit een psychologisch oogpunt - van samenwerkingsrelaties tussen mensen. We bestuderen beïnvloedende factoren in dat verband: de menselijke persoonlijkheid; hoe percepties en attributies onze omgang met anderen bepalen; de essentiële rol van onze communicatievaardigheden en hoe het snel verkeerd kan gaan (bijvoorbeeld bij conflicten). We bestuderen tevens de impact van emotionele en sociale intelligentie in de samenwerking met anderen. We zoomen in op de kracht van effectieve teams en alle factoren die hiertoe bijdragen (bijvoorbeeld de teamrol). We nemen ten slotte een aantal "moeilijke persoonlijkheidstypes" onder de loep (bijvoorbeeld: mensen die graag roddelen, betweters, negatievelingen, enz.), maar... vergeten daarbij zeker ook niet naar onszelf te kijken!
Keywords: Human Resource Management; Persoonlijkheid