Het marketingplan. - Burk Wood, Marian, ....-; van Reekum, Rik, ....- (Amsterdam : Pearson Education, 2009)
Boeken over marketing gaan vaak alleen over de indeling van marketingplannen of behandelen marketingplannen slechts in algemene zin. Vaak wordt niet uitgelegd hoe je een gedegen marketingplan kunt opstellen. en laat dit nu precies zijn wat elke marketingstudent moet doen! Dit boek vormt hierop een uitzondering. Informatie over de grondbeginselen van marketing, management en marketingstrategien wordt aangevuld met een stapsgewijze beschrijving van het proces dat tot een creatief en praktisch marketingplan moet leiden. Daarnaast is er een apart hoofdstuk gewijd aan het beheren van de implementatie en het meten van de prestaties. Deze derde editie is geactualiseerd en besteedt aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen op gebied van marketingcommunicatie, zoals buzz marketing, podcasting, blogging en community building. Verder bevat het boek: - Een voorbeeldmarketingplan. Hoe ziet een marketingplan er eigenlijk uit? - Checklists. Welke vragen moeten marketeers zichzelf stellen? - Praktische planningstips. Met welke vraagstukken en valkuilen moet de marketeer rekening houden? - Actuele voorbeelden. Hoe brengen bedrijven hun marketingplannen nu eigenlijk ten uitvoer? Doelgroep Het marktingplan is geschreven voor studenten van commercile opleidingen binnen het hoger onderwijs. Het is daarnaast ook zeer geschikt voor gebruik in de marketingpraktijk. Verkorte
Keywords: Marketing; Marketingplan; Strategische marketing