In-team : vervolmaak uw vrijwilligersrelatie in tien stappen - Hambach, Eva, ....-; De Brandt, Hilde, ....- (Berchem : Steunpunt Algemeen Welzijnswerk, 2009)
Dagelijks maken duizenden organisaties de keuze om met vrijwilligers te werken. Al deze vrijwilligersorganisaties hebben een eigen manier van werken. Wat in de ene organisatie als een succesformule aanslaat, werkt in de andere misschien niet. Het boek 'In-team' dat vandaag verschijnt, houdt rekening met al die verschillen en geeft u de nodige input voor een geslaagd vrijwilligersbeleid. De verscheidenheid van het vrijwilligerswerk is net het uitgangspunt van 'In-team - Vervolmaak uw vrijwilligersrelatie in tien stappen'. Vrijwilligers-organisaties hebben immers een eigen karakter, een eigen manier van werken en een specifieke structuur. In tien stappen belichten de auteurs hoe je het vrijwilligersbeleid in je organisatie nog beter kunt aanpakken, rekening houdend met de eigenheid van je organisatie. Dit boek biedt tips, doordenkertjes en waarschuwingen voor valkuilen. Dankzij de samenwerking tussen SoCiuS, Steunpunt Algemeen Welzijnswerk, LOCUS, Steunpunt Vrijwilligerswerk Limburg en het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw bevat dit boek een inspirerende mengeling van ideeën, ervaringen en concrete voorbeelden waarmee je aan de slag kunt. Zodat u zeker antwoorden vindt op de vraag hoe u 'in team' een geslaagd vrijwilligersbeleid in de praktijk kunt omzetten.
Keywords: Vrijwilligerswerk -- Beleid