Ruimte voor milieu 3 : inzichten van milieugeografen en -planologen - Bakker, Natascha, ....-; Dietz, Ton, ....-; Wolsink, Maarten, ....- (Utrecht : van Arkel, 2007)
Het milieu leek jarenlang op de politieke en maatschappelijke prioriteitenlijst weggezakt. De problematiek was echter verre van opgelost en het onderzoek naar de moeizame verhouding van de maatschappij met haar omgeving is ondertussen gewoon voortgezet. De mondiale milieuproblematiek staat plotseling weer hoog op de agenda en nieuwe analyses, inzichten en oplossingen zijn broodnodig. Dit is inmiddels de derde bundel met milieuonderzoek dat geografen en planologen aan het einde van hun studie aan de Universiteit van Amsterdam hebben verricht. Zij deden hun onderzoek vanuit een eigenwijze belangstelling, in een periode dat de rest van de maatschappij de andere kant op leek te kijken. Zij keken intussen alle kanten op en soms ook ver - van Ghana tot het Naardermeer, van visserij tot zonne-energie, van Ooijpolder tot het mondiaal klimaatbeleid. Het is een mooi beeld van de diversiteit in zowel milieuproblematiek als van het vakgebied van de geografie en planologie.
Keywords: Milieubeleid