Milieubeleid : analyse en perspectief - Driessen, Peter, ....-; Leroy, Pieter, 1954- (Bussum : Coutinho, 2007)
Milieubeleid - Analyse en perspectief bespreekt de theorie en praktijk van het Nederlandse en internationale milieubeleid. Deel 1 bevat sociaalwetenschappelijke analyses van het ontstaan en de ontwikkeling van het milieubeleid, van de inhoudelijke accenten en van de juridische neerslag ervan. Deel 2 heeft een beleidswetenschappelijke benadering en laat zien hoe verschillende perspectieven andere kenmerken van het milieubeleid benadrukken. In deel 3 analyseren de auteurs de recente ontwikkelingen in de bestuurlijke context van het milieubeleid, dat steeds meer actoren, sectoren en beleidsniveaus kent en onderdeel is geworden van een 'wereldpolitiek avant la lettre'. Ten slotte wordt in deel 4 de relatie tussen maatschappij en milieu bestudeerd vanuit een politieke, economische, ruimtelijke en communicatieve invalshoek. Dit boek is geschreven voor studenten in het academisch en het hbo-onderwijs die zich bezighouden met milieuvraagstukken in studies als bestuurskunde, rechten, milieukunde, ruimtelijke wetenschappen en economie. Ook is het interessant voor professionals die zich op de hoogte willen stellen van recente ontwikkelingen in het milieubeleid en in de milieubeleidswetenschappen.
Keywords: Milieubeleid