Automatisering van productieprocessen op basis van ISA-95. - Rissewijck, Anne, ....-; Winkel, Erwin, ....- (Zaltbommel : Van Haren, 2008)
Om te voorkomen dat de productiebedrijven vertrekken naar de lagelonenlanden, moeten de Nederlandse bedrijven alles op alles zetten om efficiënt en effectief te produceren. Standaardiseren, mechaniseren en automatiseren zijn hoogst noodzakelijk. Dit praktische handboek legt stap voor stap uit hoe het automatiseren van productieprocessen succesvol opgezet wordt. De theorie is gebaseerd op de internationale standaard ISA-95.