De jaren 50 in België : Het Huis van Alijn. - Dhaene, Sylvie, 1971-; Van Uytsel, Nele, ....-; Veraverbeke, Els, ....- (Tielt : Lannoo, 2006)
Dit boek geeft een kleurrijk overzicht van het dagelijks leven in de jaren '50. Terwijl België aan het bekomen was van de oorlog, ontmoetten de oude en de nieuwe tijd elkaar en werd alles definitief anders. Dit boek is een nostalgische trip naar de jaren vijftig. Aangezien al onze familiefoto?s uit die tijd zwartwit zijn, zijn we geneigd ook in zwartwit aan die tijd te denken. De jaren '50 geeft die jaren hun kleur terug. De jaren '50 gunt ons een blik op het alledaagse leven. De tientallen voorwerpen uit de toenmalige huiskamers, keukenkasten, badkamers, klaslokalen en winkels verwijzen naar het leven en het klimaat van die jaren. Ooit waren ze gebruiksvoorwerpen of statussymbolen. Vandaag getuigen ze van een vervlogen tijd.