Gymnastiek : 1200 oefeningen. - Kos, Bohumil, ....- (Haarlem : De Vrieseborch, 1986)
Een lessenboek, uitgaande van Oostduitse oefenstof. Warming-up - voorbereidend deel (doel: beweeglijkheid, behendigheid en kracht van de leerling gunstig beïnvloeden m.b.v. halters, stokken, springtouw, medicinballen, knotsen en/of toestellen) - de kern van de les: fundamentele lichaamsoefeningen (loop en sprong, worp en stoot, dragen, klimmen, evenwichtsoefeningen, hindernisloop en alle takken van sport) - cooling-down plus evaluatie. Zeer veel heldere illustraties.
Inhoudsopgave : De les De inleiding van de les Indeling van de oefenstof 1. Oefeningen zonder gereedschap Gymnastische basisvormen Oefeningen met tweetallen Oefeningen met drietallen Groepsoefeningen Oefeningen in rijen Oefeningen in flankrij Oefeningen in kring Spelen zonder gereedschap 2. Oefeningen met handgereedschap Oefeningen met de medicinbal Oefeningen met het touw (springtouw) Oefeningen met het lange springtouw Oefeningen met de stok Oefeningen met bal 3.Oefeningen met toestellen De bank Oefeningen met matten Anders toestellen en combinaties ervan Het voorbereidende deel van een les Indeling van de oefenstof Basisvormen van houdingen bij de gymnastische oefeningen 1.Oefeningen zonder gereedschap Basisvormen Armen Romp Benen Diversen Partneroefeningen Armen Romp Benen Diversen 2.Oefeningen met handgereedschap Oefeningen met halters Stokoefeningen Oefeningen met medicinbal (mb) Oefeningen met knotsen Oefeningen met het touw 3.Oefeningen aan toestellen Wandrek Bank Voorbeelden van de opbouw van de inleiding en het voorbereidende deel van de les
Keywords: Gymnastiek