Atletiek. - Gifford, Clive, ....-; Beneken Kolmer, Karin, ....- (Leidschendam : Biblion, 2009)
In dit boek leer je stap voor stap alles over je favoriete sport. Ontdek hoe je je vaardigheden, tactisch inzicht en theorie kunt verbeteren van beginnersniveau tot de officiële regels. In dit deel uit de nieuwe serie 'Beter in sport' staat atletiek centraal. In deze serie staat vooral de techniek van de behandelde sport centraal. In dit boek dus het sprinten, estafettelopen, hordelopen, hoogspringen, speerwerpen, kogelstoten, enz. Vrij drukke lay-out met kleurenfoto's en vrij veel korte teksten op een pastelkleurige achtergrond. Telkens worden met behulp van genummerde fotostrips vaardigheden en technieken uitgelegd. De korte stap-voor-stap beschrijving hierbij is niet altijd even gemakkelijk te volgen. In korte 'weetjes' staan leuke bijzonderheden zoals oude records. De kleurenfoto's zijn erg illustratief en nodigen uit om te oefenen. Want wie de verschillende onderdelen van het atletiek goed wil leren, moet meer doen dan erover lezen. Met aantrekkelijk foto-omslag, verklarende woordenlijst, internetlinks en een trefwoordenregister. In deze serie verschenen ook uitgaven over voetbal, zwemmen en basketbal.
Inhoudsopgave : Wat is atletiek? Trainen en voorbereiding Sprintstart Sprinten Estafettelopen Hordelopen Langeafstandslopen Verspringen Hoogspringen Speerwerpen Kogelstoten Discuswerpen Andere onderdelen Woordenlijst Meer info Register
Leeftijd: 8+
Keywords: Atletiek