Gids afvalverwerkingstechnieken. - Jacobs, A., ....-; Dijkmans, R., ....-; Wellens, B., ....- (Gent : Academia Press, 2003)
Dit rapport geeft een overzicht van de wetgeving, geproduceerde hoeveelheden en een inventaris van de industriële verwerkingsopties voor een aantal specifieke restfracties o.a. hout, plantaardig bedrijfsafval, frituurolie, dierlijk afval, kunststoffen... Hoofdstuk 1 bespreekt de huidige toestand in Vlaanderen op het vlak van wetgeving, inzameling en verwerking. Hoofdstuk 2 en 3 geven een overzicht van mogelijke verwerkingstechnieken die reeds in binnen- of buitenland op industriële schaal worden toegepast. Deze publicatie is het resultaat van een samenwerking tussen het BBT-kenniscentrum en het milieuadviesbureau ERM.
Keywords: Afvalverwerking