Gids luchtzuiveringstechnieken. - Lemmens, B., ....-; Ceulemans, J., ....-; Elslander, H., ....- (Gent : Academia Press, 2004)
Tal van industriële processen gaan gepaard met de vorming van afvalgassen. In deze afvalgassen kan een grote variëteit aan contaminanten voorkomen, in verschillende combinaties en concentraties. Om te vermijden dat deze contaminanten in het milieu terechtkomen, dienen verontreinigde afvalgassen een gepaste zuivering te ondergaan. In deze gids is een inventaris terug te v inden van diverse luchtzuiveringstechnieken die momenteel op industriële schaal worden toegepast voor de zuivering van industriële afvalgassen. Deze technieken worden uitgebreid gesproken in zogenaamde techniekbladen. In totaal zijn 43 techniekbladen opgenomen. . Daarnaast bevat deze gids ook een toelichting bij het beslisondersteunend systeem LUSS. LUSS (LuchtzuiveringsSelectieSysteem) werd parallel met deze gids ontwikkeld om de verzamelde kennis over luchtzuiveringstechnieken vlot beschikbaar te maken. Het systeem helpt de gebruiker om voor een bepaald industrieel afvalgas een preselectie van potentieel toepasbare luchtzuiveringstechnieken te maken.
Keywords: Luchtzuivering