Spelenderwijs bewegen voor 0 tot 4 jaar : leuke, prikkelende beweegprogramma's. - Kalkman, Eileen, ....-; Rep, Miranda, ....- (Maarssen : Elsevier Gezondheidszorg, 2008)
De mens is niet gemaakt om stil te zitten en kinderen al helemaal niet! Bewegen geeft plezier en ontspanning, is gezond en heeft een positief effect op de ontwikkeling van het kind. Spelenderwijs bewegen voor 0 tot 4 jaar is een praktisch boek voor pedagogisch medewerkers, vol tips en ideeën. Vijftien inspirerende beweegprogramma's voor dreumesen en peuters vormen het hart van dit boek. Deze zijn makkelijk uitvoerbaar en verantwoord opgebouwd. Bovendien kan iedereen zelf eenvoudig variaties erop bedenken. Alles rondom bewegen komt aan de orde. Hoe tref je een goede voorbereiding? Wat zijn de mogelijkheden met baby's? Welke onderdelen van de beweegprogramma's kun je buiten uitvoeren? En hoe kom je voordelig aan spelmateriaal? Belangrijk is dat bewegen een dagelijkse routine wordt in je organisatie. Ook de borging daarvan en de rol van een beweegcoach worden besproken. Ten slotte geven de auteurs tips hoe je de ouders kunt inspireren hun kinderen meer te laten bewegen. nhoudsopgaveHoofdstuk 1 : De voorbereiding Hoofdstuk 2 : Beweegprogramma's Hoofdstuk 3 : Baby's en bewegen Hoofdstuk 4 : Ruimte en materiaal Hoofdstuk 5 : Buiten spelen Hoofdstuk 6 : Spelenderwijs bewegen in je organisatie Hoofdstuk 7 : Betrek je ouders erbij! Literatuur, cd's en websites
Bevat onderdelen ontleend aan Beweegkriebels van het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen (NISB)
Keywords: Kinderopvang; Spelen -- Kinderen; Spelend leren