Paardrijden : ruiterbrevetten. - Clippeleyr, Gaston, ....-; De Waele, Jean-Pierre, ....-; Ryckewaert, Tom, ....-; Vlamynck, Lies, ....- (Oud-Heverlee : Vlaamse Hippische Sportbond, 2006)
InhoudsopgaveEerste graad I. Theorie : wat moet je kennen? 1. Goed om weten over paard en pony 2. Hoe verzorgen ? 3. De ruiter of de amazone 4. Goed om weten als we gaan rijden II. Praktijk : wat moet je kunnen ? 1. Voorbereiding 2. Rijden 3. Na het rijden Ruitersbrevet A I. Theorie 1. Het paard 2. Het gebruik van de rijbaan 3. De hulpgeving 4. Veilig op de weg II Praktijk 1. Herhaling Eerste Graad 2. Contact met het paard 3. Het doorzitten in draf 4. Het maken van overgangen 5. De verlichte zit 6. Cavaletti lopen in stap en draf 7. De eerste poging 8. Op wandeling II. Ruiterbrevet B I. Theorie 1. Het paard 2. Verzorging 3. Het gebruik van de rijbaan 4. De hulpgeving 5. Springen II. Praktijk 1. Herhaling van het voorgaande 2. Het paard in de hand stellen 3. Het aanspringen in galop 4. Het rijden van een dressuuropgave 5. Het springen van verschillende hindernissen
In bijlage: Wat kan ik al? : opdrachtenboekje eerste graad.
Keywords: Paardensport; Ruitersport