Doe-boek : speelideeën voor 0 tot 4 jaar. - De Valck, Marianne, ....-; Schoonhein, Ben, ....- (Maarssen : Elsevier Gezondheidszorg, 2008)
In vakblad Kinderopvang waren jarenlang de Doekaarten van Marianne de Valck te vinden, eerst als losse kaart, later opgenomen in het blad. Nu zijn deze kaarten gebundeld in dit handige Doe-boek. Gerangschikt op leeftijd en aangevuld met dertig nieuwe activiteiten en een inleiding per leeftijdscategorie. De speelideeën in het Doe-boek dagen uit en maken nieuwsgierig. Volop inspiratie voor professionals die werken met kinderen van nul tot vier jaar! Door de grote variatie in de ideeën komen de belangrijkste facetten van de ontwikkeling van kinderen aan bod. Marianne de Valck werkt volgens de 'schijf van vijf', waarbij kinderen creatief, constructief, cognitief, sociaal en motorisch bezig zijn. En bovenal met plezier!
Keywords: Baby's.; Kinderopvang; Spelen -- Kleuters; Spelen -- Peuters