Tips voor trainers. - de Blaauw, Marijke, ....-; Sijnke, John, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2008)
Tips voor Trainers is een handig en praktisch hulpmiddel voor iedereen die af en toe een training, workshop of presentatie verzorgt. Maar zeker ook geschikt als praktijkgericht naslagwerk voor wie vaker een training geeft. Steeds vaker kiezen organisaties en instellingen ervoor om eigen medewerkers in te zetten bij interne trainingen en workshops. Daarmee maakt de organisatie zich onafhankelijk van externe ondersteuning en biedt het de medewerkers de gelegenheid zich verder te ontwikkelen. Maar deze medewerkers zijn meestal niet opgeleid als trainer en kunnen hierbij wel wat praktische ondersteuning gebruiken. Tips voor trainers is speciaal voor dit soort trainers ontwikkeld. De beschikbare trainersliteratuur is namelijk niet gemaakt voor deze steeds groter wordende groep medewerkers. Deze leemte constateerden ook de auteurs van dit boek, Marijke de Blaauw en John Sijnke, beide werkzaam als adviseur en trainer in de zorgsector. Tijdens trainingen, train-de-trainer trajecten en het coachen van beginnende trainers deze zij een heleboel pracktische ervaring op die nu in het handzame boekje Tips voor Trainers voor iedereen beschikbaar is.
Inhoudsopgave : -Leren VOORBEREIDEN -Profiel -Voorinformatie -Doelen -Programma -Reader UITVOEREN -Jezelf als instrument -Kennismaken -Afstemmen -Presenteren -Opdrachten -Werkvormen -Materiaal -Apparatuur -Groepsontwikkeling -Discussie -Motiveren -Flexibiliteit -Spanningen -Ruis -Feedback -Reflecteren EMPLEMENTEREN -Eindopdrachten -Evalueren -Vervolgbijeenkomsten -Terugkoppeling -Continuïteit en borging
Keywords: Presentaties