Het loopt gesmeerd : leeftijdbeleid in de procesindustrie. - van Krimpen, Hans, ....-; Florijn, Wiljo, ....- (Assen : Van Gorcum, 2008)
'Het loopt gesmeerd. Leeftijdbeleid in de procesindustrie' schetst een duidelijk beeld van wat men met leeftijdsbewust personeelsbeleid wil en kan bereiken. Het is geschreven voor direct leidinggevenden in de procesindustrie. Zij kunnen het boek gebruiken om bij hun werknemers een ruimere inzetbaarheid, betere motivatie, betere vitaliteit en grotere productiviteit te bewerkstelligen. Goede werknemers zijn kostbaarder dan dure apparatuur, dus hen binnenhalen, goed onderhouden en inzetbaar houden, is een van de belangrijkste taken van een leidinggevende. Niet door nadruk te leggen op de intensivering van de prestaties maar door een effectievere leef- en werkstijl te bevorderen, ondersteund door een voortdurend leerproces. Opleiders kunnen 'Het loopt gesmeerd' gebruiken in het bijbrengen van basisvaardigheden in het 'leidinggeven'. Bovendien laat het hen zien hoe zij ook zelf, met een gezonde werkstijl, de pensioengerechtigde leeftijd kunnen bereiken. 'Het loopt gesmeerd' geeft veel voorbeelden uit de praktijk en bevat een aantal belangrijke meetinstrumenten waarmee leidinggevenden hun afdeling of organisatie kunnen doormeten. Dit maakt het tot een praktisch werkbaar boek.
Keywords: Oudere werknemers; Personeelsbeleid