Contextueel leiderschap : diagnose en ontwikkeling met behulp van de Referentiemethode ®. - Roozendaal, Arnold, ....- (Assen : Van Gorcum, 2008)
Inhoudsopgave 1 Probleemstelling en onderzoeksvraag 1.1 Ontwikkelingen in de context 1.2 Consequenties voor organiseren en leiderschapsontwikkeling 1.3 Contextueel leiderschap als antwoord op het omgaan met complexiteit 1.4 Naar een methode voor de diagnose en ontwikkeling van contextueel leiderschap 1.5 Onderzoekskader 1.6 Opbouw van deze dissertatie 2 Theoretisch kader Referentiemethode® 2.1 Criteria naar aanleiding van maatschappijontwikkeling 2.2 Criteria naar aanleiding van organisatieontwikkeling 2.3 Criteria naar aanleiding van de persoon van de leider 2.4 Theoretische fundatie Referentiemethode® 2.5 Het gebruik van de Referentiemethode® in de praktijk 3 Methodische verantwoording 3.1 Opzet van het onderzoek 3.2 Te verwerken managementtheorien bij de Referentiemethode® 3.3 Aanpak onderzoek per casestudie 3.4 Perspectieven van de onderzoeker 3.5 Reflectie op de gebruikte methodologie 4 De Referentiemethode®, getoetst in de praktijk 4.1 Het organisatieassessment 4.2 Verdiepend diagnostisch onderzoek 4.3 Casestudie regiopolitie 4.4 Casestudie gezondheidszorg 4.5 Casestudie industrieel productiebedrijf 5 Conclusies 5.1 De conclusies op hoofdlijnen 5.2 Beantwoording van de onderzoeksvragen 5.3 Handvatten voor het gebruik van de Referentiemethode® in de praktijk 5.4 Epiloog
Keywords: Leidinggeven