Je huiswerk maken zonder ziek te worden. - Dons, Walter, ....-; Goedemé, Jef, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2008)
Het maken van huiswerk en het leren van lessen is voor vele kinderen een heuse opdracht. 'Hoe plan je je huiswerk en je lessen?', 'Waar maak je best je huiswerk?', 'Waarop let je bij het plannen van een langlopende taak?' . Op deze en nog andere vragen biedt het boekje 'Schoolwerk maken zonder ziek te worden' een antwoord. Naast een tekst op kindermaat met vele tips, schema's en tekeningen zijn ook tips voor ouders en voor leraren opgenomen. LACH EN LEER is een reeks boekjes die gericht is naar de kinderen zelf. In deze reeks worden volwassen onderwerpen speciaal en bevattelijk aan kinderen voorgesteld. Het zijn onderwerpen die kinderen aanbelangen, waarmee ze geconfronteerd worden en waar ze niet altijd raad mee weten. Op een luchtige toon worden de thema's helder in beeld gebracht. Kinderen gaan beseffen dat voor ieder probleem wel een haalbare oplossing te vinden is. Maar ook leerkrachten en ouders kunnen heel wat opsteken uit deze boekjes.
Leeftijd: 8-14 jaar.
Keywords: Huiswerk -- Onderwijs; Schoolleven