The European Sapce Agency school atlas : geography from space. - Beckel, Lothar, 1934- (Salzburg : Geospace Verlag, 2007)
Met behulp van satellietbeelden, biedt deze atlas niet alleen standaard informatie over het landschap, maar ook een enorme serie van normaal onzichtbare milieu-elementen, zoals de stroom van de oceaan en het effect van neerslag en bewolking op atmosferische temperatuur. De atlas legt het belang uit van duurzame ontwikkeling, het overbruggen van de kloof tussen het klaslokaal, ruimtetechnologie en aardobservatie. Realistische standpunten van de oppervlakte van de aarde, in combinatie met thematische kaarten tonen de dynamische processen van onze aardbol.
Keywords: Aardrijkskunde -- Atlassen