Handboek voor begeleiders bij de asielprocedure. - Basic, Silvija, ....-; Poppe, Isabelle, ....-; Van hespen, Dominique, ....- (Brussel : Vluchtelingenwerk Vlaanderen, 2009)
Dit handboek van Vluchtelingenwerk Vlaanderen is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig of als vrijwilliger bezig is met de begeleiding van de asielzoeker tijdens de asielprocedure. Het is de geactualiseerde en sterk herwerkte versie van een publicatie die Vluchtelingenwerk uitbracht in 2004. Ook nu biedt het een praktisch hanteerbare methode aan om asielzoekers doorheen de procedure te loodsen. De asielprocedure is immers een complex gebeuren dat ook voor Belgen moeilijk te begrijpen blijft. Daarom hebben asielzoekers grote nood aan een correcte administratieve en juridische begeleiding.
Inhoudsopgave : I. Inleiding II. Rol van de begeleider III. Communicatie IV. Methodiek van de begeleiding V. (Praktische)begeleiding bij het doorlopen van de asielprocedure VI. Bijzondere situaties VII. Na afloop van de asielprocedure VIII. Adressenlijst
Keywords: Asielzoekers; Vluchtelingenbeleid -- België