Coachend leiderschap. - Wijnen, Theo, ....- (Brussel : Politeia, 2006)
Coachen staat bij veel organisaties volop in de belangstelling. Dat geldt ook steeds meer voor OCMW's en gemeenten. Leidinggevenden moeten coach zijn voor hun medewerkers, en worden zelf op hun beurt weer gecoacht. De pocket 'Coachend leiderschap' biedt op een praktische manier antwoord op uw concrete vragen over coachen. In deze derde editie vindt u onder meer nieuwe bijdragen over de verandering in het organisatieklimaat en het werken aan cultuuromslag, het transformationeel leiderschap, de drempels en valkuilen bij persoonsgerichte coaching, de kern van coachingsvragen en de gedragsbenvloeding van de medewerker. Verder werd ook de uitgebreide literatuurlijst m.b.t. coaching en leidinggeven geactualiseerd en werden er ook verwijzingen toegevoegd naar websites m.b.t. het onderwerp.
9 Van de structuur naar het coachen zelf
Keywords: Leidinggeven; Management -- Gemeenten