Compleet handboek trainen voor de triatlon. - Van Den Bosch, Paul, ....-; Herremans, Marc, ....- (Aartselaar : Deltas, 2007)
De juiste trainingsopbouw en -intensiteit - Uitgewerkte trainingsschema's voor het zwemmen, fietsen en lopen - Professionele voedingsadviezen - Overtraining en blessures voorkomen. Een ijzersterk uithoudings- en een groot doorzettingsvermogen zijn onmisbare eigenschappen als je wilt deelnemen aan een triatlon. Maar als je jezelf grondig wilt voorbereiden op de wedstrijd heb je vooral een efficint trainingsplan nodig, dat rekening houdt met jouw persoonlijke capaciteiten en doelstellingen. Want als je alleen maar op je gevoel traint, boek je amper resultaten en loop je bovendien veel meer risico op blessures en overtrainingsklachten. Paul Van Den Bosch en Marc Herremans hebben hun jarenlange ervaring in de triatlon gebundeld in dit unieke trainingshandboek. Theoretische achtergrond, bruikbare adviezen en tal van concrete voorbeeldschema's helpen je bij het samenstellen van een persoonlijk trainingsplan dat past bij jouw niveau. Dit boek biedt een helder en wetenschappelijk onderbouwd antwoord
Op al je triatlonvragen, zoals: - Hoe vaak en hoe hard moet ik trainen voor elk van de drie disciplines? - Hoe kan ik mijn zwemtechniek verbeteren voor een snellere tijd? - Wat moet ik de dagen voor de triatlon eten en hoe tank ik tijdens de wedstrijd bij? - Wat is overtraining precies en hoe voorkom ik het? - Hoe kan ik blessures tegengaan? Paul Van Den Bosch is professioneel trainer van triatleten en veldrijders (o.a. Sven Nijs) en schrijver van handboeken voor sporters, Marc Herremans was triatleet en is nu rolstoelatleet. Zij kennen hun vak. Hun handboek is zeer systematisch opgebouwd: fysiologie, trainingsvormen, trainingsopbouw, intensiteit, hartslag, melkzuur. Dan volgen zwemtraining (techniek en soorten), fietstraining en looptraining. Veel aandacht gaat naar de juiste voeding voor elke afstand en intensiteit, verder ook naar medische begeleiding, overtraining, blessures en preventie ervan. Het boek is voorzien van kleurenfoto's, die niet altijd functioneel zijn, en van nuttige schema's
En tabellen. Het is ook geschikt voor de drie afzonderlijke sporten van de triatlon
Inhoudsopgave : Hoofdstuk 1 : De fysiologische achtergrond van de triatlontraining Hoofdstuk 2 : Trainingsvormen Hoofdstuk 3 : Trainingsopbouw Hoofdstuk 4 : De trainingsintensiteit bepalen Hoofdstuk 5 : Zwemtraining Hoofdstuk 6 : Fietstraining Hoofdstuk 7 : Looptraining Hoofdstuk 8 : Beter presteren door de juiste voeding Hoofdstuk 9 : Andere prestatiebepalende factoren Hoofdstuk 10 : Overtraining Hoofdstuk 11 : Blessures en hoe ze te vermijden
Keywords: Triatlon