Zo leer ik mijn kind zwemmen. - Pédroletti, Michel, ....-; Lindt, Marjan, ....- (Aartselaar : Deltas, 2007)
In dit boek maakt u kennis met een methode om uw kind op een plezierige manier te leren omgaan met water. U krijgt antwoord op alle vragen die ouders zich stellen over zwemmen en de veiligheid van kinderen in het water. U kunt uw baby of peuter eerst thuis in bad en later in het zwembad aan het water laten wennen door middel van spelletjes. Dankzij een juiste aanpak kunnen kleine kinderen gemakkelijk leren hoe ze in het water moeten drijven, uitademen en zich verplaatsen. Zo raakt uw kind vertrouwd met het gevoel van water. Op de leeftijd van vier tot zes jaar kunt u uw kind leren zwemmen. Om u daarbij te helpen, krijgt u in dit boek een duidelijk, gellustreerd overzicht van de verschillende zwemtechnieken en hoe u ze stapsgewijs moet aanleren. Uw kind leert in zijn eigen ritme de juiste arm- en beenbewegingen en ademtechnieken van schoolslag, rugslag en crawl. In het laatste hoofdstuk worden verschillende manieren uitgelegd om te leren duiken, iets waar ook veel volwassenen problemen
Mee hebben. Kortom, met dit boek leren zowel u als uw kind dat samen in het water bewegen leuk en ontspannend is en geen bron van angst hoeft te zijn. De auteur publiceerde verschillende boeken over zwemmen en heeft als trainer deelgenomen aan vier Olympische Spelen; hij is verbonden aan de Franse zwemfederatie. Hij heeft een praktisch handboekje geschreven over watergewenning vanaf het eerste levensjaar tot en met de leeftijd waarop de juiste zwemslagen en het duiken kunnen worden aangeleerd. Een methode die kinderen op een plezierige en veilige manier leert omgaan met water. Haarfijn wordt uitgelegd, met veel illustraties in kleur ondersteund, hoe er gehandeld moet worden. Alle belangrijke factoren die het zwemmen voor kinderen aangenaam maken, alsmede het zich vrij voelen in het water, komen aan de orde. Voor alle ouders met jonge kinderen die het water nog moeten ontdekken
Inhoudsopgave : Een paar onmisbare basisprincipes I. Ademen in het water II. Drijven en een goede houding in het
Water III. Verschillende weerstanden in het water Watergewenning bij kinderen tot 4 jaar I. Baby in het water II. De veiligheid van een kind jonger dan 4 jaar Leren zwemmen vanaf 6 jaar I. Een paar tips bij het leren van een slag II. Gemeenschappelijke principes voor alle technieken Schoolslag leren I. De beenbeweging II. De armbeweging Rugslag leren I. Zich verplaatsen door beenbeweging op de rug II. Ademhaling bij rugslag III. Armbeweging bij rugslag IV. De volledige slag Crawl leren I. Ademhaling bij crawl II. Zich verplaatsen met de beenbeweging III. Zwemmen met armen en benen IV. De volledige slag Inleiding tot vlinderslag I. De beenbeweging II. De beweging van de armen III. De volledige slag Leren duiken I. Zittend op de rand II. Gehurkt, een knie op de grond III. Gehurkt op de rand IV. Rechtstaand met de tenen van n voet over de rand, het andere been naar achteren V. Rechtstaand met beide voeten op de rand VI. Duiken door af te zetten met de benen VII. Duiken met armbeweging
Omslag vermeldt: van watergewenning tot de juiste zwemslagen.
Keywords: Zwemmen -- Baby's.; Zwemmen -- Didactiek; Zwemmen -- Kinderen; Zwemmen -- Peuters