Atletiek : de loopnummers. - Gifford, Clive, ....-; Geurinck, Hajo, ....- (Etten-Leur : Corona, 2008)
De reeks Ken je sport belicht de populairste wereldsporten. Fraaie foto's en duidelijke tekeningen en schema's helpen de spelregels, technieken en basis van onze favoriete sporten uit te leggen. Of je het nu zelf beoefent of er alleen maar naar kijkt hardlopen is een opwindende en dramatische sport. Ontdek alles wat je erover dient te weten, van training to wedstrijd. Schitterende stap - voor - stapfoto's helpen je je techniek te vervolmaken terwijl profielen en cijfers je meer vertellen over de wereldtoppers. Elk boek bevat de geschiedenis van het spel, schitterende actiefoto's, spelvarianten, gedetailleerde tips om je vaardigheden te verbeteren en fit te blijven en internationale evenementen en de grote sporthelden. In vogelvlucht worden allerlei aspecten van het hardlopen (onderdeel van atletiek) belicht. Geschiedenis, training, deelnemen aan wedstrijden (inclusief dopingcontroles), wat er komt kijken bij de sprintnummers, estafettes, hordelopen, middenafstanden, marathon en snelwandelen en internationale wedstrijden worden elk toegelicht over twee pagina's. Aan de techniek van het hardlopen wordt de meeste aandacht besteed. Centraal staan de vele illustraties in de vorm van foto's en enige tekeningen, merendeels in kleur. Op de foto's zijn zowel amateurs als professionals uit de Verenigde Staten en andere landen afgebeeld. Nederlandse lopers komen niet in beeld. Drukke lay-out waarin korte tekstblokken met aparte koppen vier tot zes alinea's bevatten. Eigenlijk verduidelijken de illustraties meer dan de korte tekstjes. Aan hardlopen in Nederland wordt geen aandacht besteed. Met overzicht van wereldrecords, register, verklarende woordenlijst en (web)adressen. Voor de doelgroep is dit een van de weinige boeken over hardlopen.
Inhoudsopgave : Trainen voor succes Wedstrijden Sprintnummers 1 Sprintnummers 2 Estafettes Hordelopen Middenafstanden Lange afstanden Marathon en snelwandelen De grote wedstrijden Wereldrecords
Leeftijd: vanaf 11 jaar.
Keywords: Atletiek; Lopen