Turnen : een keuze uit prestatie-, recreatie- en demonstratieturnen. (Meppel : Edu'Actief)
Er is veel aandacht voor zelfstandig werken, keuzes maken en reflecteren. In dit katern komt aan de orde: - voor jezelf een turnvorm kiezen - werken en leren in groepen - fouten analyseren en oefenen - aandacht voor hulpverlenen en aanwijzingen geven door de leerlingen. Verder bevat het katern trainingskaarten met duidelijke tekeningen en is er een bijbehorende video (apart te bestellen) ontwikkeld ter ondersteuning.
Inhoudsopgave : trainingskaarten Lange mat Minitrampoline vrije sprongen Tumblingbaan (lange-matbaan met trampoline) Steunspringen 1(bok) met behulp van minitrampoline Steunspringen 2(kast-breedte) met behulp van minitrampoline Steunspringen 3(kast-lengte) met behulp van minitrampoline Steunspringen 4(tafel of tafeldek op dubbele kast) met behulp van minitrampoline Ringzwaaien Trapezesteunzwaaien Trapezehangzwaaien
Keywords: Turnen -- Secundair onderwijs