Uit de kunst : methode tekenen en handvaardigheid voor de basisschool : groepsboek. - Klein-Van Doorn, Marian, ....-; de Jong, Marja, ....-; den Hertog, Piet, ....- (Drunen : Delubas, 2002)
Uit de kunst is een praktische methode vol leuke lessen die door elke leerkracht gegeven kunnen worden. Alle lessen zijn in de praktijk uitgeprobeerd. De methode voldoet aan de eisen die vanuit de eindtermen voor beeldende opvoeding gesteld worden. In het groepsboek zijn inspirerende platen het uitgangspunt voor het eigen werk van de kinderen. De boeken bevatten, naast de zeer praktische lessen, prachtige foto's en leuke voorbeelden van kinderwerk.
Keywords: Manuele expressie -- Basisonderwijs; Muzische vorming -- Basisonderwijs; Tekenen -- Basisonderwijs