Loopbaangesprekken : praktijk en theorie van een ervaren loopbaanadviseur. - Spijkerman, Rupert, ....- (Zaltbommel : Thema, 2008)
Als het over loopbaangesprekken gaat, vragen mensen niet naar informatie over concrete zaken. De weg naar het station kunnen ze zelf wel vinden. De weg die ze willen gaan, dat is een ander verhaal. Daarover willen ze graag praten met vrienden, lotgenoten en vooral met vakmensen die ze kunnen vertrouwen. Ervaren loopbaanadviseur en coach In dit boek beschrijft de auteur zijn kennis en ervaring als loopbaanadviseur en coach. Waar komt het op aan bij loopbaangesprekken? Wat moet je echt doen en wat moet je vooral laten? Wat wil je bereiken in gesprekken en hoe doe je dat het beste? Wat werkt bij wie in welke situatie? In dit handboek komen veel facetten, ingangen en werkvormen rond loopbaangesprekken aan de orde. Van de basis van het loopbaangesprek - de gespreksvoering - tot de verschillende vormen van evaluatie van het begeleidingstraject. De vele voorbeeldzinnen en dialogen maken Loopbaangesprekken levendig en herkenbaar. De bijlagen bevatten handige formulieren die je kunt gebruiken in je eigen praktijk. Loopbaangesprekken is voor iedereen die beroepsmatig loopbaangesprekken voert: leidinggevenden, schooldecanen, personeelsconsulenten, loopbaancoaches en outplacementconsulenten. Voor beginnende beroepsbeoefenaren is dit boek een gedegen en praktische inwijding in een mooi vak. Voor diegenen die meer ervaring hebben, is het een waardevol opfris- en verrijkingsboek met veel handreikingen voor de praktijk.
Inhoudsopgave : DEEL 1 HET FUNDAMENT 1 Tien aandachtspunten voor loopbaanzaken 2 Gespreksvoering 3 Het coachen DEEL 2 DE INHOUD 4 Zonder droom geen toekomst 5 Het ontdekken van inspiratie en motivatie 6 Talent 7 Knopen doorhakken 8 Een brug bouwen naar de toekomst
Keywords: Loopbaan; Personeelsbeleid