Studeerwijzer : op weg naar succesvol studeren. - Denissen, Kristina, ....-; Léonard, Rebecca, ....-; Van den Brande, Joeri, ....- (Brussel : VUBPress, 2008)
Je gaat naar het hoger onderwijs, maar je wordt overdonderd door het aanbod en de gehanteerde terminologie? Je hebt het nog moeilijk met je definitieve studiekeuze? Je wil graag meer informatie en tips over het plannen en organiseren van je studies tijdens het studiejaar en/of tijdens de examenperiode? Je maakt je zorgen over je studiemethode en je slaagkansen? Je wil je schrijfvaardigheden verbeteren? Je vindt het moeilijk om je aan te passen aan je nieuwe leefomstandigheden en aan je nieuwe omgeving? De examens schrikken je enorm af en bezorgen je veel stress? Je wil graag meer informatie over de voorbereiding voor de examens? Je hebt lees- of leerproblemen en wil weten wat hieraan gedaan kan worden? Of: je zit in je laatste bachelor- of masterjaar en weet niet goed hoe een bachelor- of masterproef te schrijven? Op al deze vragen en nog vele andere kan je een antwoord vinden in dit boek. Deze Studeerwijzer is in de eerste plaats geschreven voor (toekomstige) studenten. Maar ook docenten, leerkrachten, studiebegeleiders. kortom, personen die vragen hebben of meer willen weten over het wel en wee van studeren in het hoger onderwijs vinden tips en uitleg. Dit boek is samengesteld op basis van de praktijkervaring en expertise van een professioneel team studentenpsychologen van de dienst Studieadvies van de Vrije Universiteit Brussel.
Keywords: Studievaardigheden -- Hoger onderwijs